flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засади використання автоматизованої системи документообігу суду

                                                                                ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                               зборами суддів Амур-Нижньодніпровського

                                                                                районного суду м. Дніпропетровська  

                                                                                22.07.2015 (зі змінами від 13.10.2015, 01.04.2016)

 

 

З А С А Д И

використання автоматизованої системи документообігу суду

 

 

1.         Автоматизований розподіл судових справ між суддями здійснюється з урахуванням спеціалізації суддів згідно з Положенням про автоматизовану систему документообігу суду (далі - Положення).

2.        Спеціалізація суддів та принцип замінності суддів у колегії (резервні судді) визначається зборами суддів.

3.        До складу резервних суддів включено всіх суддів Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська, які спеціалізуються на розгляді цивільних справ та справ адміністративного судочинства, які будуть брати участь у розгляді кримінальних проваджень у якості членів колегії або, у випадку неможливості брати участь у розгляді кримінального провадження всіма суддями кримінальної колегії, головуючого судді та членів колегії.

У випадку неможливості з технічних причин здійснити  автоматичний розподіл кримінального провадження, таке кримінальне провадження розподіляється в не автоматичному порядку шляхом створення протоколу розподілу  (не автоматично). Склад суду до провадження якого розподіляється кримінальне провадження визначається рішенням зборів суддів (зі змінами, згідно рішення зборів суддів від 13.10.2015).   

4.        Кримінальні провадження відносно обвинувачення неповнолітніх осіб розподіляються автоматизованою системою між суддями, котрі визначені зборами суддів Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська для розгляду таких справ. Визначення присяжних та народних засідателів відбувається відповідно до вимог п.п. 2.5, 2.6 Положення про автоматизовану систему документообігу суду.

5.        У випадку надходження до суду кримінального (кримінальних) провадження, яке (які) потрібно розглядати колегіально, а працюючих суддів кримінальної колегії недостатньо, за умови, що інші судді (суддя) кримінальної колегії працюють (працює), але судові справи на них (нього) не розподіляються в порядку передбаченому підпунктами 2,3,5 п. 2.3.3 Положення про автоматизовану систему документообігу суду (за 14 або 3 дні до початку відпустки, за 1 або 3 робочі дні до відрядження, в залежності до тривалості  відпустки чи відрядження), авторозподіл здійснюється наступним чином:

-          працюючі судді (суддя) кримінальної колегії бере участь у розгляді даного (даних) кримінального провадження (проваджень) в якості головуючого суді, а судді кримінальної колегії, на яких судові справи в порядку передбаченому підпунктами 2,3,5 п. 2.3.3 Положення про автоматизовану систему документообігу суду (за 14 або 3 дні до початку відпустки, за 1 або 3 робочі дні до відрядження, в залежності до тривалості  відпустки чи відрядження), не розподіляються, беруть участь у якості членів колегії.

6.       В разі надходження до суду дублюючих позовних заяв,адміністративних позовів та інших матеріалів, які аналогічно відтворюють зміст вимог та їх обґрунтування, та які пройшли реєстрацію та систему автоматичного розподілу, залучати їх до матеріалів того провадження, яке зареєстроване в суді першим та на момент надходження наступного позову(матеріалу, тощо) не знайшло свого процесуального вирішення.

 

8.      Графік чергування суддів в неробочі та святкові дні (ст.73 КЗпП України) та в період загальнодержавних та місцевих виборів – затверджується наказом голови суду. Автоматизований розподіл судових справ здійснюється між суддями відповідно до зазначеного графіка.

10.  Збори суддів мають право розглядати питання щодо настання обставин, які унеможливлюють участь судді у розгляді судових справ, що може мати наслідком порушення строку розгляду судових справ, передбаченого відповідним процесуальним законом.

 

11. Коефіцієнт складності для всіх судових справ встановити 1, крім  кримінальних справ/проваджень  - коефіцієнт 10.

Визначити наступні коефіцієнти, що враховують форму участі судді при колегіальному розгляді судової справи:

- головуючий суддя – коефіцієнт 0,6;

- суддя – член колегії суддів – коефіцієнт 0,5.

 Коефіцієнт адміністративних посад не застосовується.

   

12.  У випадку виходу з ладу обладнання, яке забезпечує функціонування автоматичної системи строком більше однієї доби, розподіл заяв, які за законодавством мають розглядатись невідкладно здійснюється головою суду (виконуючим обов’язки голови суду) з дотриманням принципів черговості до усунення відповідних обставин. У всіх інших випадках справи розподіляються в автоматичному режимі після відновлення функціонування автоматичної системи.

     13. Судові справи, що надійшли з судів вищих інстанцій для нового розгляду після скасування ухвали (крім ухвали про залишення позовної заяви без розгляду) чи рішення  суду, підлягають автоматичному розподілу на загальних підставах, з урахуванням процесуальних вимог.

            Особливості автоматизованого розподілу судових справ визначаються зборами суддів Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська.